A kihasználatlan területek aránya 2,8 százalékponttal csökkent 2014 azonos időszakához viszonyítva és 0,5 százalékponttal kevesebb, mint az előző negyedévben. Jelenleg az összterület 15,7 százaléka üres, de Dél-Budán csak az irodaterületek 10,2 százalékában nincs bérlő.  A fővárosi alpiacok közül a Váci úton a legmagasabb, 17,8 százalékos az üresedés. Az agglomerációban viszont továbbra is átlag feletti, 32,6 százalékos a kihasználatlanság.

A kereslet 64 ezer négyzetmétert tett ki, ami ugyan fele az előző negyedéves szintnek, de csupán 5 százalékkal marad el az első negyedéves kereslet 5 éves átlagától. Változott a megoszlása, az új bérbeadások aránya 43 százalék, a szerződéshosszabbításoké 31 százalék volt. A bővülések 19 százalékot értek el. Egy ingatlant végfelhasználók vettek meg a Nem-Központi Pest alpiacon.

A negyedév legnagyobb ügyletét szerződéshosszabbításra kötötték a Park Atriumban 5.3 ezer négyzetméteren. Az átlagosan bérelt terület nagysága 388 négyzetméter volt, azonos a 2014 első negyedéves átlaggal, de kevesebb, mint az elmúlt 5 évben regisztrált első negyedéves 488 négyzetméteres átlag.  A nettó abszorpció csaknem 14 ezer négyzetmétert tett ki az első negyedévben, ennyivel nőtt a teljes bérbeadott irodaállomány egy negyedév alatt.