A negyedéves kereslet különösen erős volt, összesen csaknem 122 ezer négyzetméterre kötöttek bérleti szerződést. A teljes kereslet 45 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki, 30 százalékot képviseltek az új bérbeadások, és további 19 százalékot a bővülések. Három szerződést kötöttek 20 ezer négyzetméter feletti területre, a legnagyobb a DB Schenker új szerződése volt a Prologis Park Budapest-Szigetben összesen 26.6 ezer négyzetméterre.

A második negyedévben összesen 22 bérleti szerződést írtak alá, az átlagos bérelt terület 5.5 ezer négyzetmétert tett ki, amely a legmagasabb volumen az elmúlt 2 év során. A területek 97 százaléka logisztikai parkokban kelt el, itt az átlagos bérelt terület mérete 6.6 ezer, a városi logisztikai parkokban pedig 822 négyzetméter volt.

A negyedév során jelentősen csökkent az üresedési ráta. Negyedéves összehasonlításban 2,6 százalékponttal, míg éves viszonylatban több mint 3 százalékponttal lett alacsonyabb, így jelenleg 19,1 százalék. A nettó abszorpció is erős negyedévet tükröz, összesen majd 48 ezer négyzetméterrel nőtt a bérbeadott területek aránya.