Fölfordul a lakáspiac

Olyan sokan vesznek lakást Lengyelországban annak érdekében, hogy bérbe adják, hogy az ingatlanfejlesztők már ezt figyelembe véve építik meg az új otthonokat. Így gyorsabban találnak vevőt a portékára.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 18. péntek, 06:20
Fotó: Napi.hu

A lengyel lakáspiac különlegessége, hogy az ingatlanokat alapvetően azért vásárolják, hogy azután bérbe adhassák azokat. Ennek megfelelően új trend alakult ki: a külföldi beruházási alapok Krakkóban és Varsóban már ennek a célnak megfelelően építik az eladandó ingatlanokat - írta a onet.pl.

A MarketNews24-nek adott interjújában a REAS befektető cég igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a pénz megtérülése az ilyen beruházásoknál igen vonzó. Éves nyereségrátájuk eléri a 4-5 százalékot. Ez sokkal jobb a banki befektetésnél, ahol a kamat nagyon alacsony vagy elhanyagolható. Csak persze ehhez az is kell hogy gyorsan elkeljen a portéka.

Ezt segíti, hogy nagy a hiány a bérbe vehető lakásokból. Az ebben rejlő üzleti lehetőségre két külföldi befektetési alap is rárepült. Az egyikük Varsóban, a másikuk Krakkóban terjeszkedik. Szakértők szerint a következő években fejlődni fog az üzletág, és eléri Lengyelország többi nagyvárosát is.

HOZZÁSZÓLÁSOK