Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bérlőknek a kézhezvételtől számított 60 napon belül kell nyilatkozniuk arról, hogy élnek-e a visszavásárlás lehetőségével. A NET bérlői dönthetnek úgy, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett, vételár-kedvezménnyel, egy összegben, vagy hosszú távú részletfizetéssel megvásárolják az ingatlant. A vételár megegyezik az eszközkezelő által az ingatlanért fizetett korábbi vételárnak a bérlő által december 31-ig megfizetett lakbérrel csökkentett összegével.

Egyösszegű vásárlás esetén a vételár - jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzése mellett - további kedvezménnyel csökkenthető. Budapesten, a főváros agglomerációjában vagy megyei jogú városban a kedvezmény mértéke tizenöt százalék, más vidéki városban huszonöt százalék, egyéb településen harmincöt százalék. Az egyösszegű kedvezményes ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek.

A közlemény szerint amennyiben az ügyfél él a visszavásárlási ajánlattal, a jelenlegi bérleti díjnak megfelelő összeg törlesztésére van lehetőség, ami átlagosan havi 11 160 forint. A részletek megfizetésének határideje azonban nem haladhatja meg a 360 hónapot.

A tulajdonszerzés miatt felmerülő anyagi és eljárási kötelezettségeket az állam viseli.

A NET bérlői amennyiben úgy nyilatkoznak, hogy nem vásárolják vissza az ingatlant és továbbra is bérlők maradnak, bérleti díjuk változatlan marad. Azok azonban, akik semmilyen nyilatkozatot nem küldenek vissza a megadott határidőig, a visszavásárlás lehetőségét elveszítik, és a jelenleg fizetett bérleti díjuk megemelkedik.

A NET a kiküldött levél mellett automata hanghívásokkal is felhívja ügyfelei figyelmét a kormány által biztosított egyszeri lehetőségre. A kérdések megválaszolására telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll, továbbá az eszközkezelő márciustól minden megyeszékhelyen ügyfélszolgálatot működtet.