Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A friss bejelentés szerint az MNB és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is engedélyezte az Erste Lakástakarék Zrt.-nek, hogy átvegye az Aegon Lakástakarék Zrt. lakás-előtakarékossági szerződésállományát. Az átruházásról a felek május 9-én állapodtak meg, melyre az engedélyek alapján két lépésben, 2019. október 25-én és 2020. január 17-én kerül sor.

Így október 25-ig az Aegon Lakástakarék kezeli továbbra is a szerződéseket, a havi befizetéseket is a megszokott módon kell utalni neki. Ezt követően azonban az átvett szerződéseknél már az Erste Lakástakarék számlaszámára szükséges teljesíteni a befizetéseket. A következő napokban az Aegon Lakástakarék minden ügyfelet részletesen tájékoztat az ezzel kapcsolatos teendőiről. A felmondás vagy kiutalás alatt lévő szerződéseket 2020. január 17-ig az Aegon kezeli, az Erstéhez csak azok a szerződések kerülnek át, amelyek ügyintézése január 17. után is elhúzódik.

Az Erste Lakástakarék változatlan kamatok, díjak és költségek mellett veszi át az ügyfelek szerződéseit, a befizetés esedékessége, a szerződéses módozata és a díjtáblázat sem változik.

A tranzakcióval mintegy 50 ezer ügyfél 64 ezer szerződése kerül az Erste Lakástakarékhoz, amely 30 milliárd forintos betétállományt és mintegy 230 milliárd forintos szerződött állományt jelent. Ez a piac mintegy 4 százaléka. Az Erste Lakástakarék tavaly 10 százalékos piaci részesedést ért el, 115 ezer ügyfél 157 ezer szerződését kezeli, betétállománya 92 milliárd forint, szerződéses állománya pedig elérte 680 milliárd forintot.