Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A döntés értelmében az érintettek január 1-jéig visszamenőleg mentesülnek az adó megfizetése alól. Az adócsökkentés az idei évben mintegy 134 millió forint bevételkiesést eredményez.

A közgyűlés döntött arról is, hogy három év folyamatos bérlői jogviszony és bentlakás után vásárolhatják meg az érintettek az önkormányzati lakásokat a piaci árhoz képest összességében 40 százalékos kedvezménnyel. (Csípős, kínos, mellbevágó.)

Márki-Zay Péter polgármester javaslatot tett arra, hogy a közgyűlés vonja vissza a helyi vállalkozásoknak nyújtott bérfejlesztési támogatásról hozott rendeletet.

A rendelet értelmében a helyi vállalkozások az alkalmazottak számára a kötelező minimálbért meghaladó nettó bérfejlesztéshez az építményadó 30 százalékát kaphatják meg kedvezményként. A politikus úgy fogalmazott, az így megtakarított összeg részben fedezi a magánszemélyek ingatlanadójának kiesését. A közgyűlés Fidesz-KDNP-s képviselők által alkotott többsége nem támogatta a döntést.

A polgármester javaslatot tett arra, hogy a korábbi egy helyett két aljegyző dolgozzon az önkormányzatnál, de ez az előterjesztés sem kapott többséget.