Fontos hírt jelentett be a Premier Outlet tulajdonosa

A Raiffeisen-csoporthoz tartozó DAV sikeresen értékesítette tulajdonrészét Magyarország vezető outlet üzletközpontjában, a Premier Outletben a társtulajdonos POC Kft.-nek - adta hírül a bank.
Napi.hu, 2016. november 18. péntek, 09:43
Fotó: Napi.hu

A főváros határában, az M1-es autópálya mellett található biatorbágyi Premier Outlet az ország legnagyobb gyári kifutó termékek üzletközpontja, amelyben több mint 120 hazai és nemzetközi divat-, szabadidő-, sport- és életmód márka van jelen.

A kivásárlást megelőzően a Premier Outlet a DAV-Outlet Kft. és a POC Kft. közös tulajdonában és üzemeltetésében működött. Az irányítás egy kézbe történő összevonása vonzó lehetőséget teremtett a DAV-nak az eladásra, a POC Kft.-nek pedig kiváló alkalmat arra, hogy egységes stratégia szerint működtesse tovább a Premier Outletet.

A DAV a harmadik nagy értékű ingatlan-adásvételét valósította meg az idei év során a Premier Outlet Centerben lévő tulajdonának értékesítésével. Az elmúlt években a társtulajdonossal együtt kialakított partneri viszony egy jól menedzselt létesítményt eredményezett, amelyet a növekvő bérbeadottság és forgalom is igazolt. A közös üzemeltetési konstrukció nyújtotta lehetőségeket kihasználtuk, a tranzakció eredményeképpen létrejött egységes tulajdonosi irányítás megfelelő alap a létesítmény jövőbeli fejlődéséhez - hangsúlyozta az ügylet kapcsán Horváth Zsolt, a DAV ingatlangazdálkodási vezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK