Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke májusban vetette fel, hogy vissza kellene bontani a panelépületeket, s bár az ötletre Lázár János kancelláriaminiszter többször visszatért, úgy tűnik, mégsem indulnak  meg a darus bontóbrigádok - derül ki a Népszava cikkéből. Ez a szakmai konzultációknak köszönhető.

Kaplonyi György, a társasházkezelők egyik szervezetének (MTOSZSZ) elnöke elmondta, hogy az érdekvédők érvei hatottak a kancellárián tartott egyeztetéseken. Az illetékes hivatal hosszú levélben reagált a napilap megkeresésére az üggyel kapcsolatban, amiből az szűrhető le, hogy a kormány valóban beláthatta, hogy kormányfő kivételesen rossz ötlettel állt elő.

A szakértő egyetért a kormány javaslatával, miszerint a panelek egyszerű energetikai korszerűsítése helyett a jövőben közérzetjavító felújításokat kellene végezni (amelyek például megoldanák a bűzlő szemétledobók problémáját is). Számításaik szerint az államnak lakásonként egymillió forintot kellene betolnia a ilyen korszerűsítésekbe.