Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Balogh László kifejtette, az albérletárak magasak, ám országrészenként jelentős különbségek vannak a hasonló állapotú kiadó lakások árában - idézi az MTI.

A szakértő szerint érdemes elgondolkodni azon, hogy a hosszú távú albérletfizetés helyett nem érdemes-e inkább saját lakás törlesztőrészleteit fizetni, ugyanis utóbbiak alacsonyabb összeget jelentenek, mint a havi albérleti díj.

Tetőztek az árak

Budapesten május elején a kínálati piacon már 149 ezer forint volt a 140 négyzetméternél kisebb alapterületű kiadó lakások átlagos bérleti díja, ez durván 10 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben. Egy garzon átlagos havi díj 110 ezer forint. A fővároson belül nagy a szórás a bérleti díjakban, immár nincs olyan kerület, ahol 100 ezer forintnál kisebb lenne az átlagos bérleti díj - írtuk meg korábban az Ingatlan.com adatai alapján.

A legtöbb vidéki nagy egyetemvárosban is drágábbak lettek az albérletek, miközben bővült a kínálat is. Debrecenben egy év alatt 10 százalékkal, 88 ezer forintra, Szegeden 9 százalékkal, 85 ezer forintra, Pécsen 22 százalékkal, 95 ezer forintra nőttek az átlagos bérleti díjak a teljes piacon, Miskolcon azonban visszafogottabb volt az emelkedés, tavaly májushoz képest 3 százalékkal 70 ezer forintra nőtt a bérleti díj.

Kép forrása: Napi.hu / Szabó Dániel