Fordulat a magyar milliárdos cégének perében

Nem lesz szükség kárbecslő szakértőkre a Tóváros lakópark és az azt felépítő Arcadom Zrt. közötti kártérítési perben. A pert tárgyaló bírót leváltották, utódja pedig nem tartja szükségesnek igazságügyi szakértő vizsgálatát. A lakók közben megszavazták, hogy 700 millió forintos kárigényüket bejelentik az Aracadom felszámolójának - írja a Vs.hu.
Napi.hu, 2015. február 26. csütörtök, 21:59
Fotó: Napi.hu

A portál cikke újabb fordulatról ír a Tóváros lakópark II. ütem társasházainak a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt.-vel szembeni kártérítési pere kapcsán. (A per lényege, hogy a lakók, illetve tulajdonosok szerint rossz minőségben épültek meg az ingatlanok, ezért kártérítést kérnek az építtetőtől.) Az ügyet januárig tárgyaló bírót leváltották. A VS.hu információi szerint az új bíró már intézkedett is: úgy döntött, nem tart igényt igazságügyi szakértő megbízására.

A per elmúlt egy évének érdemi történése lehetett volna a műszaki szakértő munkája, aki megállapítja, jogos-e a lakók kártérítési igénye. A lakók - akik a házak közös helyiségeiben 700 millió forint értékű kárt találtak - abban bíztak, harmadik nekifutásra sikerül megbízni egy igazságügyi szakértőt, mivel ez a per kulcseleme. A lakók az épületekben keletkezett műszaki hibák kijavítása érekében indították a pert, mert elégedetlenek a kivitelezéssel és a felhasznált anyagokkal - további részletek  a Vs.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK