Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A járvány miatt a legkedvezőbb árú és legnépszerűbb ingatlantípusnál, a panellakásoknál is visszaesett a kereslet tavaly. Az idei évben azonban nem csak visszaálltak a 2019-es szintre, de még tovább is emelkedtek az átlagos négyzetméterárak - derül ki a Duna House összeállításából.

A cég szerint az idei három negyedév és a 2020-as tranzakciós adatokat alapul véve átlagosan 15 százalékkal nőtt az átlagár. 

Budapest egyes városrészei között még mindig jelentős a különbség, a lakótelepek nagyobb részén viszont a lakások az 500-600 ezer forint négyzetméterár közötti sávban cserélnek tulajdonost

– árulta el Benedikt Károly, a társaság elemzési vezetője. A cég idei tranzakciós adatai alapján a legdrágábban - négyzetméterenként 646 ezer forintért - Gazdagréten lehet panelt vásárolni Budapesten. Második helyen a Fehérvári úti lakótelep áll alig több mint 645 ezer forintos árral. A korábbi listavezető Vizafogó 610 ezer forintos átlagárával pedig visszacsúszott harmadik helyre. A legnépszerűbb a fővárosban a Füredi lakótelep, a cég szerint ide költöztek a legtöbben.