Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Erste Ingatlan Alap 2017 végén megvásárolta a több mint 44 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező Market Central Ferihegy kiskereskedelmi parkot és a mellette található Quadrum irodaház komplexumot. A tranzakcióval a társaság ingatlanalapjai elérték a megcélzott ingatlanbefektetési arányt - jelentette be az alapkezelő.

Az eladó nevében a CBRE segítette az eladást. Az ügylet azért is egyedülálló, mert a Whitestar Real Estate által kezelt ingatlan még sosem cserélt gazdát felépítése óta.

A Market Central Ferihegy 98 százalékban bérbeadott, változatos bérlői mixszel rendelkező kiskereskedelmi ingatlan, amelyhez 1550 felszíni parkolóhely csatlakozik.

A Quadrum irodaház komplexum első fázisa 2008-ban készült el, csaknem hatezer négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel és 238 földalatti parkolóhellyel. Az épület mellett további 167 felszíni parkolóhelyet alakítanak ki a második fázis keretében.

A Market Central megszerzése stabil, hosszútávon fenntartható bevételt biztosít az alap számára így. Az alacsony hozamkörnyezetben továbbra is erős lesz a kereslet az ingatlanbefektetések iránt - mondta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.