Gazdát cserélt az egyik legnagyobb budapesti pláza

Eladták a budapesti Aréna Plázát, a vevő - egy dél-afrikai befektetési alap, a NEPI Rockcastle - 275 millió eurót fizetett az egyik legjobban teljesítő fővárosi bevásárlóközpontért - írta a Portfolio a cég bejelentésére hivatkozva.
Szepesi Anita, 2017. szeptember 19. kedd, 14:18
Fotó: Napi.hu

Szeptember 15-én került új tulajdonoshoz a budapesti Aréna Pláza, a dél-afrikai NEPI Rockcastle az Arena Property Kft nevet viselő leányvállalatán keresztül vásárolta meg az Arena Plazát tulajdonló Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft-t. A bevásárlóközpontért a vevő 275 millió eurót (82,5 milliárd forint) fizetett, a tranzakció hozamszintje körülbelül 6,2 százalék - írja a portál a vevő közlésére hivatkozva.

A cég közleménye szerint a kelet-közép-európai régió második legnépszerűbb városában, Budapesten 10 éve megnyílt bevásárlóközpont a főváros második legnagyobb, 66 ezer négyzetméteres plázája (a legnagyobb az Árkád, a legjobban teljesítő pedig a Westend - a szerk.), amelynek az éves forgalom-növekedése meghaladta a 7 százalékot. A plázát száz százalékban bérbeadták, bérlői főként nemzetközi márkák.

A vevő, a kereskedelmi ingatlanpiacon ismert NEPI egy dél-afrikai befektetési alap már komoly portfóliót épített fel a régióban, s iparági hírek szerint képes lesz orvosolni az Aréna azon műszaki-technikai problémáit, amelyek annak villámgyors kivitelezéséből adódnak.

Idén, az első félévben 795 millió eurót költöttek a befektetők a magyar kereskedelmi ingatlanpiacon a CBRE összesítése szerint a tavalyi kimagasló, 1,54 milliárd eurós tranzakciós érték után. A kelet-közép-európai régió még tavalyhoz képest is vonzóbbá vált a befektetők szemében, a térség forgalmából pedig Magyarország 15 százalékos arányban részesedik

A magyar kereskedelmi (hozamtermelő) ingatlanbefektetési piac 40 százalékát magyar vevők vásárlásai teszik ki, a maradék 60 százalékon főleg német, angol, amerikai, osztrák befektetők osztoznak, sőt 10 százalékban szlovák és cseh befektetők is vásároltak. Mindazonáltal ma már nagyon nehéz megmondani, hogy az itt vásároló alapok tőkéje valójában honnan származik - jellemezték a napokban a hazai befektetési piacot egy nemzetközi ingatlanszakmai szervezet, az RICS magyar vezetői.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.09.19 19:48

..."vevő - egy dél-afrikai befektetési alap, a NEPI Rockcastle"
--------------
Biztos, hogy dél-afrikai ? .DDD
Csak egy korábbi hír: "Az akkor közölt megalapozott gyanú lényege szerint Simon Gábor egy saját személyi adatait tartalmazó hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott."
cikk: http://www.alon.hu/orszagos-hirek/ujabb-csavar-simon-ugyben-meghalt-welsz-tamas-vallalkozo

Azóta kiderült, elég sokan vettek ott állampolgárságot útlevéllel.

Az a NEPI cégnév is mit jelenthet?
Pl: Nemzeti Politikai Identitás
Nemzeti Politikai Innováció
Nemzeti Politikai Ingyenpénz
bármi lehet. :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html