Az Orbis Hotel Group és a Starwood Capital Group lezárta a Sofitel Budapest Chain Bridge eladását.

A Starwood Capital Group tulajdonába került az ikonikus budapesti luxusszálloda, melyet "Sofitel" márkanév alatt továbbra is az Orbis üzemeltet egy hosszútávú menedzsment szerződés keretében, melynek kezdeti periódusa 30 év.

Az Orbis a szállodaüzemeltetési tevékenyéének optimalizálásával, további fejlesztéseink finanszírozásával, illetve a befektetett tőke megtérülésének a növelésével indokolja a tranzakciót.

A Lánchíd melletti szálloda teljes eladási ára körülbelül 75 millió euró, vagyis mintegy 23 milliárd forint.

Az ingatlanpiaci és energetikai befektetésekkel foglalkozó amerikai tulajdonú Starwood Capital Group 42 milliárd dolláros törzstőkét halmozott fel az 1991-es indulása óta és több mint 54 milliárd dollárnyi vagyont kezel.

A Közép- és Kelet-Európa, valamint a Balkán 16 országára kiterjedő lengyel Orbis Hotel Group a térség legnagyobb, 120 szállodából álló hálózata csaknem 20 ezer szobával. Hotelei Sofitel, Pullman, MGallery by Sofitel, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles és ibis budget márkanevek alatt üzemelnek. Stratégiai partnere, a francia AccorHotels vezető utazási és életmódcsoport, valamint digitális innovátor 4200 szállodával, resorttal és rezidenciával, továbbá 10 ezer privát szállással világszerte. Az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját.