Gellért-hegyi lakóparkot vett az Appeninn

Az Appeninn Nyrt. átveszi a Gellért-hegyi Villa Montana ingatlan-együttest, amelyet átalakítás és felújítás után vehetik majd birtokba az új bérlők - közölte a társaság. A 0,6 hektáros ingatlanban exkluzív kivitelezésű irodák és lakások találhatók.
NAPI, 2013. május 7. kedd, 08:51
Fotó: Napi.hu

Az ERSTE bankkal előkészített hitelkonverzió részeként az Appeninn Nyrt. átveszi a Citadella tövében épült Villa Montana iroda és lakópark összesen 3000 négyzetméteres komplexumát. A tőzsdei társaság mintegy 300 millió forint értékű beruházással a mai prémium minőségű bérlői és lakói igényekhez igazítja az irodákat és lakásokat nyár végéig, úgy, hogy üzletileg is eredményes legyen a folyamat - mondta el Székely Gábor, az Appeninn Holding vezérigazgatója.

A vezérigazgató hozzátette, az irodapiac prémium szegmensében a magas minőség és a speciális szolgáltatások iránt a jelenlegi gazdasági környezetben is van igény. Természetesen a különleges elhelyezkedés alapvető elvárás, amelynek a Gellért-hegyi lokáció maradéktalanul megfelel. A belvárosi zaj- és a parkolási problémák helyett  itt zöldövezeti, belső-budai környezet várja a használókat.

Az elsősorban fővárosi B-kategóriás irodaházakat, illetve ipari és logisztikai létesítményeket megvásárló és üzemeltető Appeninn már több prémium minőségű irodai ingatlant tudhat magáénak, közte a budai Ady-Center irodaházat és a pesti belvárosban, a Mérleg utcában akvirált műemlék jellegű irodaházat.

Székely szerint az ERSTE bankkal előkészített megállapodás mindkettejük számára előnyös megoldás. A legutóbbi európai felmérések azt mutatják, hogy a budapesti irodapiac bérleti díjai hasonlóképpen mozognak mint a római, a madridi, vagy a lisszaboni irodai díjak - lassan csökkenve a mélypont közelébe ereszkedtek. Ennek következtében a trendfordulótól kifejezetten vonzó befektetési célponttá válhatnak a budapesti ingatlanok, illetve a bérleti díjak növekedése is megindulhat - hangsúlyozta.

HOZZÁSZÓLÁSOK