Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Noah Steinberg, az ingatlanfejlesztő Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntőbeszédében elmondta: a csaknem 50 milliárd forintos beruházással az ország leginnovatívabb irodaháza épül meg. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetmétert adnak bérbe piaci alapon. Az építkezés mintegy 1000 embernek ad munkát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta, a Magyar Telekom beruházása egyértelműen a hosszú távú elköteleződést jelent, amely a legjobbkor, az új világgazdasági korszak elején jött a magyar gazdaságnak.

Úgy vélte: a korábbi ipari forradalom jelentőségét is meghaladó, a digitalizáció, automatizálás, elektromobilitás által vezérelt változások korában azok az országok lehetnek majd sikeresek, amelyek megtalálják a stratégiai együttműködés lehetőségét az új korszak zászlóshajóival, mint amilyen a Telekom is, amely élen jár Európában a digitális gazdaságra való átállásban.

A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett, a Magyar Telekom felelős azért, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a másodpercenkénti 30 megabites internet, ami már 900 ezer háztartás számára hozzáférhető.

Megjegyezte: amellett, hogy a Telekom új székháza kiemelkedő építészeti és környezettudatos megoldásokkal jön létre, ez a projekt egyben Magyarország eddigi legnagyobb, egy épülettömbben létrejövő irodafejlesztési beruházása.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója elmondta: a cégcsoport mintegy féltucat épületben működik Budapesten, a beruházás eredményeként viszont egy helyre összpontosulhat a munkaerő, az új székház mintegy 4500 kolléga "otthona lesz".

Az eseményen kapott tájékoztatás szerint a beruházást banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A tervek szerint a székház 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végzi.