Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2018 januárjában alapított Sörcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. indult az óbudai Kolosy téri piac üzemeltetésére a III. kerületi önkormányzat által kiírt pályázaton. A január 22-ei határidőig beérkezett ajánlatokról a tervek szerint a februári közgyűlés határoz majd - derül ki a HVG cikkéből.

A Sörcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. többségi tulajdonosa Gerendai Károly GK Invest Vagyonkezelő Kft.-je; a Sziget-alapító, Michelin-csillagos éttermeket is tulajdonló szakember vállalkozótársaival együtt a kézműves sörök csarnokává alakítaná át a Kolosy téri piacot. (Itt az új lista! Ők a leggazdagabbak és a legbefolyásosabbak Magyarországon - ezt olvasta már?)

Gerendai a lapnak elmondta, hogy a 43 - zömében összenyitható - üzlethelyiségben a főzdék elvitelre és helyben fogyasztásra is árulhatnák a termékeiket. A központi csarnokban pedig egész évben sörfesztiválos hangulat lenne.

A piac tíz éves üzemeltetésére kiírt pályázat szerint a nyertesnek havonta legalább nettó egymillió forintot kell fizetnie a 3500 négyzetméteres épületért. Gerendaiék számításai szerint 130 millió forintot kell költeniük az épületre, utána adják majd bérbe a helyiségeket - írta a lap. Őszre nyithat meg az ország talán legnagyobb sörözője.

A Sörcsarnok Kft. tulajdonosai, forrás: Céginfo.hu

A nyitóképen a Kolosy tér és a piac épülete látható, forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László.