Gigantikus kocsma nyílhat Budán - ilyen még nem volt

Kézműves sörök csarnokává alakíthatja a Kolosy téri piacot Gerendai Károly, a Sziget fesztivál alapítója, Michelin-csillagos éttermek tulajdonosa - értesült a HVG hetilap. A központi csarnokban egész évben sörfesztiválos hangulat lenne.
Domokos Erika, 2018. január 18. csütörtök, 17:19
Fotó: MTVA Fotó

A 2018 januárjában alapított Sörcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. indult az óbudai Kolosy téri piac üzemeltetésére a III. kerületi önkormányzat által kiírt pályázaton. A január 22-ei határidőig beérkezett ajánlatokról a tervek szerint a februári közgyűlés határoz majd - derül ki a HVG cikkéből.

A Sörcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. többségi tulajdonosa Gerendai Károly GK Invest Vagyonkezelő Kft.-je; a Sziget-alapító, Michelin-csillagos éttermeket is tulajdonló szakember vállalkozótársaival együtt a kézműves sörök csarnokává alakítaná át a Kolosy téri piacot. (Itt az új lista! Ők a leggazdagabbak és a legbefolyásosabbak Magyarországon - ezt olvasta már?)

Gerendai a lapnak elmondta, hogy a 43 - zömében összenyitható - üzlethelyiségben a főzdék elvitelre és helyben fogyasztásra is árulhatnák a termékeiket. A központi csarnokban pedig egész évben sörfesztiválos hangulat lenne.

A piac tíz éves üzemeltetésére kiírt pályázat szerint a nyertesnek havonta legalább nettó egymillió forintot kell fizetnie a 3500 négyzetméteres épületért. Gerendaiék számításai szerint 130 millió forintot kell költeniük az épületre, utána adják majd bérbe a helyiségeket - írta a lap. Őszre nyithat meg az ország talán legnagyobb sörözője.

A Sörcsarnok Kft. tulajdonosai, forrás: Céginfo.hu

A nyitóképen a Kolosy tér és a piac épülete látható, forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.01.19 02:30

Mai slágerajánlatunk - Önök kérték - kettőtől ötig - Destruction - Bestial Invasion - Live -

https://www.youtube.com/watch?v=EArcX65Ct54

ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2018.01.18 22:37

Manapság minden "gigantikus" Magyarországon. Volt itt egy megalomán elmebeteg a szószédban is, pár évtizede, az is betonförmedvényeket épített, aztán utolérte a sorsa, csúnyán végezte, az elmebeteg. Ceausescunak hívták, a megalomán betonozó elmebeteget, a Kárpátok önjelölt építészmérnök géniuszát...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.01.18 22:08

1. A 3500m2-ért havi 1 misi aprópénz. Egy kis szaros külvárosi 50m2 eldugott kocsmáért is elkérnek havi 400-500K-t.
2. Pesten jelenleg is van egy "gigantikus" kocsma, talán nem 3500m2-en, de a nagyságrend kb megvan, a 16. kerületben, és minő véletlen ott is kézműves söröket lehet kapni, amit helyben főznek. Bár szerintem kicsit túlkomlózzák őket, de nem rosszak, és jó nagy a választék. Csak annyit írok hogy "legendásak" a söreik :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html