Gyorsan nemzetgazdaságilag kiemelt lett az új OTP-székház

Csányi Sándor OTP-vezér kedden jelentette be, hogy a bank Angyalföldön új székházat épít és a kormány már este - a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel - az ezzel összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket azonnal nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította.
Németh Géza, 2017. november 8. szerda, 14:00
Fotó: Napi.hu

Ez nem egy klasszikus székház lesz Csányi szerint - ezzel együtt nagy ingatlanberuházásra kerülhet sor a XIII. kerületben, a Madarász utcában, az OTP már meglévő egyik központi irodaháza mellett. Az új komplexum egy hétemeletes épület lehet, ami a jelenlegi trendekhez igazodva egy munkavállaló-központú irodaház lesz.

Jelenleg 27 helyen használnak irodákat Budapesten, beleértve a leányvállalatokat is, és ezekből majdnem mindenki át fog költözni az új épületbe, de a Nádor utcában lévő vezetői központ vélhetően megmarad és továbbra is funkcionál majd.

A hatósági ügyek szempontjából most kiemeltté nyilvánított beruházás megvalósítása során - a kormány rendeletébe foglaltan - az  építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, a településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

HOZZÁSZÓLÁSOK