A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Hajdúszoboszló Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új konferencia központ nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. Az összes bruttó épített szintterülete 14 416 négyzetméter, míg a nettó alapterülete 12 480 négyzetméter.

A sport épületszárnyban lesz egy 1 739 négyzetméteres multifunkciós sportaréna, fix és mobil lelátórendszerrel, továbbá öltözőkkel és kiszolgáló helyiségekkel.

A kulturális épületszárny  - egyebek mellett - egy 584 négyzetméteres multifunkciós, szekcionálható konferenciateremet tartalmaz.

A 780 négyzetméteres összekötő szárny multifunkciós tér, de üzemeltetési helyiségeket, irodákat is tartalmaz.

A nyertessel április 26-án kötött szerződést a város.

Indult még a közbeszerzésen a fővárosi székhelyű Mester-Építő Kft. is.

A Napi.hu tavaly augusztusban közölte, hogy a győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezheti a közel nulla energiaigényű, új hajdúszoboszlói konferenciaközpontot, amely sport célokat is szolgál. A tervezési díj nettó 295 millió forint, a becsült ellenérték kevesebb, nettó 272 millió forint volt.

Októberben pedig arról adtunk hírt, hogy az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti a Keleti-főcsatorna kotrását és végezhet műtárgy rekonstrukciót ott, közel 4 milliárd forintért. A Céginfo.hu adatai szerint az Aqua-General Kft. 2005-ben alakult, a tulajdonosa Katona Imre. A 2020. évi nettó árbevétele 7,4 milliárd forint, az adózás előtti eredménye pedig 241 millió forint volt.