2013 júliusában előzetes figyelmeztetés nélkül az MNV Zrt  felmondta a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) hármashatárhegyi vitorlázó repülőtérre szóló reptérhasználati szerződését, arra hivatkozva, hogy az egyesület nem tesz eleget az abban foglalt elszámolási kötelezettségének - írtuk meg akkoriban elsőként. A kibontakozó konfliktus oda vezetett, hogy 2014 júniusában a Nemzeti Közlekedési Hatóság egy 1959-es törvényre hivatkozva visszavonta a reptér üzemeltetési engedélyét,  ezzel a vitorlázóreptéren megszűnt a repülés.

Újabb viták és pereskedés következett, ami 2019-re azzal a jogerős ítélettel zárult, mely szerint az MNV Zrt. indokolatlanul bontotta fel rendkívüli felmondással a reptér használatáról a Műegyetemi Sportrepülő Egyesülettel kötött vagyonkezelői szerződést. A reptér 2019 novemberében visszakapta repülési engedélyét a légügyi hatóságtól, így az egyesület ismét repülhetett Hármashatárhegyen. Az öröm nem tarthatott sokáig, az MNV Zrt. ugyanis 2020. márciusában immár rendes felmondással bontott szerződést az egyesülettel, a 18 hónapos határidő 2021. szeptember 18-án lejárt - írtuk meg akkoriban.

A környékbeliek, az erre kirándulók, a vitorlázórepülés rajongói és az önkormányzat nem nyugodtak bele a döntésbe, s mint az most Őrsi Gergely II. kerületi polgármester posztjából kiderül, végre rendeződött a reptér sorsa. A rendezésben fontos lépés volt, hogy 2021 szeptemberében polgármesteri kezdeményezésre a Kerületfejlesztési Bizottság felvette a repteret az értéktárba, vagyis a területen a repülési funkció is védett értékké vált a természeti értékek mellett.

Őrsi ugyanekkor átvette azt a petíciót, amit 2196-an írtak alá a Hármashatárhegyi repülőtér fennmaradásáért.

Szerveztek reptéri fórumot, egyeztettek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel és a Pilis Parkerdő Zrt-vel a reptér jövőjéről, mostanra pedig megérkezett a terület hosszú távú rendeződéséről szóló hír, hiszen 2022. május 3-án megkötötte a 10 évre szóló szerződést a MSE 100 - 100 éves a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, 2022. május 10-én pedig megtörtént a birtokbaadás, amit az MSE elnöksége az újjászületés napjaként emleget.

Mint írják, az újjáépítés elkezdődött, az egyesület pedig minden erejével azon lesz, hogy Határhegy újra régi fényében ragyogjon, és egy repülős és egyben kulturális hellyé válhasson!