Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Drágul az irodabérlés, ugyanakkor Moszkvában, Varsóban és Isztambulban várhatóan megugrik a kihasználatlan területek aránya - írja középtávú prognózisában a Cushman  &Wakefield globális ingatlan-tanácsadó vállalat.

Londonban 15 százalékkal is nőhetnek idén a bérleti díjak, mivel a kínálat meglehetősen korlátozott, a bérlői aktivitás viszont jelentős. A 20 európai fővárosra kiterjedő tanulmány szerint Európa irodapiaca várhatóan egészséges lesz a 2015 és 2017 közötti időszakban.

A piacok többségén az újonnan átadott irodaterületek mértéke nőtt az elmúlt 12-18 hónapban, de csak a 20 vizsgált piac negyede számít a kihasználatlanság emelkedésére 2017 végéig. Nagyot nőhet az üres területek aránya Moszkvában, Varsóban és Isztambulban. Brüsszelben és Amszterdamban a többlet kínálatot más célokra hasznosítják.

Nyugat-Európában a 13 vizsgált piacból 12-nél nőnek a bérleti díjak a következő 3 évben, 10 esetben a növekedés túlszárnyalja majd az elmúlt 10 év átlagát is. Dublinban a 15,4 százalékos átlag éves növekedést meghaladó bérletidíj-emelkedés is lehetséges, emellett Madrid és Barcelona is pozitív változásokra számíthat. A CEE régió jobban teljesítő városai várhatóan Prága és Budapest lesznek, bár csak 0,8 százalékos éves növekedéssel a 2015-től 2017-ig tartó időszakban.