A Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap a tavalyi évet 7,05 százalékos hozammal zárta, az alap által kezelt vagyon értéke közel 2,15 milliárd forint volt. Az ingatlanalap azon lakossági ügyfelek és a kisbefektetők számára ideális, akik kis összeg, akár pár tízezer forint befektetésével is részesedni szeretnének a lakóingatlan piac hozamaiból, vagy akár nagyobb összeggel is beszállnának, de ezt szakértőkre bíznák - olvasható a DH közleményében

A lakásalap előnye az egyedi ingatlanvásárláshoz képest a kockázatmegosztás, hiszen az ingatlanok különböző városok különböző pontjain találhatók, a nagy tételszámú ingatlan portfólió kezelése gazdaságosabb, ráadásul a kezeléssel és hasznosítással profi csapat foglalkozik.

Az alap ingatlanportfólióját kitevő lakások (a legfontosabb paraméterekkel, többek között címmel, fényképekkel és bérbeadottsági adatokkal) bárki számára megtekinthetőek a legfrissebb értékbecslési értékekkel együtt a lakasalap.hu oldalon.

A lakásalap hozamát a bérleti díjak mellett olyan értéknövelő módszerek gyarapítják, mint a gyengébb minőségű lakások felújítása, újépítésű projektek befejezése vagy saját ingatlanfejlesztés - hangsúlyozza a DH.