Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházás összértékét üzleti titokra hivatkozva nem közölte Püschl Nikolett, az Atenor Group Hungary Kft. bérbeadási vezetője, ugyanakkor megjegyezte, hogy a fejlesztést az Atenor saját forrásból finanszírozza. A Hungária körúton rendelkezésre álló 19 ezer négyzetméteres telken 72 ezer négyzetméteres, négy tömbből álló épületegyüttest alakítanak ki. A kivitelezés az "A" irodaépülettel kezdődik, a munkálatok várhatóan 2019. harmadik negyedévéig tartanak, ezt követően a bérlők már be is költözhetnek. Az első irodaépület átadása után kezdődnek a másik három irodaépülethez kapcsolódó munkálatok - számolt be az MTI.

A társaság bérbeadási vezetője arról is beszámolt, hogy mindegyik épülettömb 8 emeletes lesz, plusz 2 emelet mélygarázzsal. Az egyes épülettömböket úgy akarják kialakítani, hogy az irodák mellett mindegyikben helyet kapjon egy-egy vendéglátó egység, bankfiók, gyógyszertár, valamint egészségügyi központ. Arra törekszenek, hogy az épületek mikrokörnyezetében is legyenek elérhetőek azok a szolgáltatások, amelyekre egy-egy irodabérlőnek, illetve a városrészben élőknek is szüksége van.

Püschl Nikolett kiemelte, a kivitelezési munkálatoknál minden olyan építőipari céggel, amely megfelel az Atenor által elvárt követelményeknek, illetve megfelelő referenciákkal rendelkezik - legyen az magyar vagy nemzetközi - szívesen együtt dolgoznak. (Olyan történik a budapesti irodapiacon, amire még nem volt példa.)

Borbély Zoltán, a fejlesztő cég vezetője és Sára Botond, Budapest VIII. kerületének alpolgármestere a rendezvény végén írta alá a szimbolikus alapkő-letételi plakettet.

Az Atenor 100 éves múlttal rendelkező, Belgiumban alapított vállalat, amely 30 éve aktív az ingatlanfejlesztő szektorban. A társaság 2008 óta van jelen Budapesten. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Atenor Group Hungary Kft.-nek a 2016-os üzleti évben 442,51 millió forint volt az értékesítésből származó nettó árbevétele, ami 221,82 millió forintos növekedést jelent az előző évhez képest. A társaság a 2016-os üzleti évet 190,86 millió forintos nyereséggel zárta, ami több mint 180 millió forintos növekedés a 2015-ös üzleti év adózás után elért eredményéhez képest.

Képünk illusztráció. Forrása: Shutterstock