Hatalmas mezőgazdasági logisztikai központ épül

Összesen 400 millió forintos beruházással - ebből 200 millió forint európai uniós támogatás - mezőgazdasági logisztikai központ épül az M3-as autópálya bagi leágazásánál, Budapesttől 38 kilométerre - közölte a fejlesztő-kivitelező CROSS and STERN Ingatlanfejlesztő Kft.
NAPI, 2011. június 29. szerda, 11:58
Fotó:

A tervek és a cég MTI által ismertetett közleménye szerint a 45 hektáron, három ütemben felépülő ipari parkban Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb, a magyar agrártermékek köré szerveződő elosztó logisztikai központja épülhet fel, amely a magyar agrártermékek hazai és külföldi piacra kerülését segítheti elő.

Az első ütemben az autópálya leágazásánál épülhet meg egy, a térség mintegy 40 ezer lakosát kiszolgáló korszerű kereskedelmi, szolgáltató központ, amelyben többek között egy 4 ezer négyzetméteres élelmiszer áruház, kertészeti áruda, diszkont benzinkút, autós gyorsétterem, távolsági autóbusz pályaudvar, bankfiók és további kisebb-nagyobb kereskedelmi és szolgáltató egységek nyílnak - olvasható a közleményben. Az első ütem 2011 végére már el is készülhet.

A második ütemben építik meg a 40 000 négyzetméter alapterületű mezőgazdasági logisztikai elosztó központot.

A harmadik szakaszban a 20 hektáros közművesített területen épülhet fel egy 100 000 négyzetméter alapterületű logisztikai, innovációs központ, amelyben a zöldség-gyümölcs ágazathoz kapcsolódó üzleti tevékenységet végző, bármilyen szakmai és műszaki elvárással érkező termelő vagy szolgáltató megjelenhet, és kaphat működéséhez teljes körű támogatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mjanos, 2011.06.29 12:23

Ezzel egyet értek! A vasúti fejlesztések még váratnak magukra. De legalább már tudjuk, hogy azt is kínával együtt, tervezgetik. Jobb később, mint soha. Csak fejlesszék is majd...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ErsekAkos, 2011.06.29 12:12

Miért nem szól a hír a tervezett logisztikai központ vasúti kapcsolatáról? Lehet, hogy ilyet nem terveztek? Csak kamionok fogják szállítani a tonnákat? Elkeserítő!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html