Hatmilliárdos munkát kapott a Magyar Építő

A Szépművészeti Múzeum által, a Román csarnok rekonstrukciójára kiírt nyílt közbeszerzést a budapesti székhelyű Magyar Építő Zrt. nyerte - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A nyertes cég adta az összességében legelőnyösebb ajánlatot, nettó 6 milliárd 78 millió forinttal. Az értékelésnél alapvetően az ár esett a latba.
MTI, 2015. november 16. hétfő, 18:13
Fotó: Napi.hu

A felújítás kiterjed a pincei, a mélyföldszinti, a földszinti, az első emeleti, valamint a második emeleti helyiségek átszervezésére és átalakítására, továbbá a tetőtér és a tetőfelület felújítására. Az elektromos és gépészeti rendszereket energiatakarékosra cserélik, épül hat új felvonó és elbontanak három régi liftet. Ajánlatot tett még a budapesti LAKI Épületszobrász Zrt. és a KIPSZER Fővállalkozási és Tervező Zrt., továbbá a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. is.

A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója februárban kezdődött, hároméves beruházás keretében újul meg az 1945 óta romos Román csarnok.
A Budapest ostroma során megsérült Román csarnokba a háború után a múzeum gipszmásolat-gyűjteményét helyezték el, majd a termet raktárként is használták - mondta el februárban a múzeum Régi Szoborgyűjteményének osztályvezetője.

Baán László főigazgató elmondta: a Liget Budapest projekt keretében, a Szépművészeti Múzeum 8 milliárd forintból megvalósuló felújítását követően a múzeum 2018 tavaszán nyit meg ismét. A következő három évben a Román csarnok műemléki rekonstrukcióján túl új műtárgyraktár létesül.

Mint ismert, a Magyar Építő Zrt. májusban tulajdonost váltott, a kormányzati tendereken sikeresen szereplő Duna Aszfalt Zrt. és tulajdonosának érdekeltségében lévő Körösaszfalt Zrt. vásárolta meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.11.21 13:25

Hú, ez ám a meglepi!

Méghozzá óriási...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antisoros, 2015.11.16 18:15

ez magyar cég 100 %-ban ?????????????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html