Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi.hu júniusban elsőként számolt be arról, hogy egyedüli érvényes ajánlatot tevő pályázóként a WHB Projekt Alfa Kft. nyerte meg a Honvédelmi Minisztérium (HM) vagyonkezelésében lévő, állami tulajdonú, közel 1,4 hektáros, II. kerület, Szalamandra út 39. szám alatti ingatlan eladására kiírt pályázatot. A kft. a Várkert Bazár és a Ludovika főépületének felújításában is részt vevő West Hungária Bau Kft., illetve annak tulajdonosa, a milliárdos Paár Attila érdekeltségében áll. (A WHB egy másik cége sajtóhírek szerint a közelmúltban megvette Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a közbeszerzéseken jól szereplő Elios Zrt.-ben meglévő részét.)

Lapunkat korábban a HM arról tájékoztatta, hogy a pályázatot megnyerte a WHB Projekt Alfa, de egyelőre nem kötöttek vele szerződést. A Blikk új információja szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter döntése szerint nem kerül sor szerződéskötésre.

"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. álláspontjára tekintettel, miszerint az új kormányzati vagyongazdálkodási koncepció elfogadásáig nem kerülhet sor feleslegessé nyilvánított, állami tulajdonú ingatlanok értékesítésére, a honvédelmi miniszter azt a döntést hozta, hogy a tárca a nyertes pályázóval ne kössön adásvételi szerződést" - válaszolta a Blikk érdeklődésére a honvédelmi tárca, amely fenntartotta magának az elállás jogát, így semmiféle kompenzációt nem kell fizetnie a pályázat nyertesének.

Az ingatlant a HM átadja az MNV-nek, így azt később a vagyonkezelő értékesítheti.

A főváros luxusövezetében lévő ingatlan pályázati minimálára nettó 313,6 millió forint volt - jó befektetésnek tűnik a megvásárlása, ha a telek beépíthetővé válik, ennek többszörösét érheti.