Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Karácsony Gergely zuglói polgármester azt mondta a lapnak, a befektető valamiért nem akarja megépíteni a bevásárló központot, bár egy egy évvel ezelőtti interjúban még 2015 tavaszi startról beszélt.

A pláza ígéretével Karácsony elődje, a fideszes Papcsák Ferenc is felsült. Az Echo Investment a plázán kívül a piac felújítását, és Zugló új közigazgatási központjának felépítését ígérte. A közös álmokban szerepelt egy közpark tóval, az önkormányzat 500 millió forintos részvétele a közfunkciók kiépítésében. Papcsák 2014 februárban azt jelentette ki, hogy 2014 szeptemberben kezdődik a kivitelezés.

Az Echo Ivestment, mint lengyel érdekeltségű cég már biztosan nem épít, mivel tavaly márciusban a luxemburgi Griffin Real Estate az amerikai Pimco befektetési alap tulajdonába került. A projekt új tulajdonosa pedig nem osztotta meg terveit a VS.hu-val.

Az Echo Investmnet még 2006-ban - a fideszes Rátonyi Gábor polgármestersége idején -, 4 milliárd forintért vásárolta meg a Csömöri út - Mosztár utca- Bosnyák utca- Rákospatak utca által határolt 6,8 hektáros területet a zuglói önkormányzattól. Akkor 2010-es átadást terveztek, és azzal számoltak, hogy a négyes metró elér a Bosnyák térre - ez azóta a beláthatatlan jövőbe tolódott. További részletek a lapban.