Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A horvát Zadarski.hr  híre szerint Ivan Rakitic, a Barcelona sztárja a családjával nyaral egy Zadartól nem messze lévő tengerparti házban. A lap szerint a focista az eszéki klub, az NK Osijek tulajdonosának, Mészáros Lőrincnek a villájában tölti a szabadságát. A villáról képeket is közölnek.

A felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában egy Vir szigetén lévő ingatlan szerepel, a kérdéses villa azonban nem ott, hanem Ugljan szigetén található (a cikk megjelenéséig nem érte el a hvg.hu a polgármester-vállalkozót, később reagált a portálnak.)

Frissítés! Válaszolt Mészáros a hvg.hu-nak

Mészáros Lőrinc írásban válaszolt a hvg.hu-nak, hogy miért nem szerepel a nyaraló a vagyonnyilatkozatában. "Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Bizonyos televíziós híradásokban és honlapokon megnevezett horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában" -  írta a polgármester hivatala k a portálnak.

A hvg.hu megkereste a  horvát lap képein szereplő Villa Maria építőjét, aki megerősítette, hogy az ingatlan tulajdonosa Mészáros Lőrinc. Ő úgy emlékszik, hogy a luxusnyaralót évekkel ezelőtt építették, de a magyar milliárdos csak tavaly vette meg, 2,2 millió euróért, azaz közel 700 millió forintért - írja a portál.

Mészáros Lőrinc építőiparban, agrárgazdaságban és különféle szolgáltatásokban érdekelt nagyvállalkozó, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os listáján a 31. helyen áll mintegy 23,8 milliárd forintra becsült vagyonnal.