A szállodalánc budai elhelyezkedésű, ikonikus szállodája, a Danubius Hotel Budapest – egykori nevén Körszálló – a pandémia miatt 2020. áprilisától, 15 hónapja tartó üzemszünet után, megváltozott profillal fog újra működni - írta a Turizmus.com.

Az utóbbi másfél évben a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a nemzetközi turizmus, ez hazánkban leginkább a fővárost sújtotta. A lassú regenerálódási folyamatot felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége az épület hosszú távú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról.

A jelenlegi, bizonytalan turisztikai helyzetben a Danubius Hotel Budapest esetében a hagyományos, szállodaként történő üzemeltetést egyelőre nem láttuk üzletileg megalapozottnak a következő egy-két évben. A már 15 hónapja zárva tartó épületet hasznosítani kívántuk, melyre most átmeneti megoldást találtunk. Az épület három évre szóló bérbeadásával, valamint annak megváltozott profillal történő működtetésével ismét üzemelhet az ingatlan, amihez megfelelő partnerre találtunk - mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója. A szállodát úgynevezett hibrid működéssel, azaz elsősorban hallgatói kollégiumként, valamint budapesti nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként kívánjuk majd üzemeltetni.

Az átvétel 2021. szeptember 1-jén lesz, a tervek szerint ősztől nyitja meg ismét a Hotel Budapest a kapuit – mondta Klemm Balázs, a bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. vezérigazgatója.