Hova költöznek a budapestiek? Friss elemzés érkezett

A főváros lakosságának legnagyobb része lakótelepen vagy egy és kétszintes kertvárosi családi házakban él - összegezte a Lechner Tudásközpont legfrissebb felmérését a portfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. október 2. vasárnap, 10:11
Fotó: Napi.hu

Budapest nagy része kertvárosi családi ház. A lakófunkciójú terültek legnagyobb része családi házas beépítettségű, amit a zöldövezeti társasházas területek aránya követ. A legkisebb területet a lakótelepek és a belvárosi zárt beépítésű épületek foglalják el - olvasható a portálon.

A vizsgált területeken lakó népességen belül azonban már mások az arányok. A legnagyobb arányt a lakótelepeken élők teszik ki, majd őket követik a kertvárosi családi házas területeken lakók száma. Náluk valamivel kevesebben élnek a belvárosi zárt beépítésű részeken, legkevesebben pedig a zöldövezeti társasházas területeken.

A gyermekes családok aránya a kertvárosi családi házas és a zöldövezeti társasházas területeken felülreprezentált, míg a lakótelepeken már kisebb a lakosságon belüli részarányuk. A családosok a legkevésbé a belvárosi zárt beépítésű területeket kedvelik, amit jól mutat, hogy ezeken a helyeken jelentősen kisebb arányban élnek. További részletek itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

alexxxx, 2016.10.02 11:08

hogy hova költöznek? nyugat Európába :) ha van egy kis eszük...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html