A beruházást a T-Ház Kft. végezte el, melynek két, egyenlő arányú tulajdonosa az önkormányzati, városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. és Morrison Finance Kft. mint külső befektető.

A Tatabányán működő jelentősebb munkáltatók körében végzett kutatás mutatta meg, hogy jelentős kereslet lenne egy korszerű szálláshelyre - mondta Hidas János, a T-SZOL Zrt. igazgatóságának elnöke.

A volt kollégiumban öt szinten 76 szobát alakítottak ki, a bérlők igényei szerint két vagy három férőhellyel. Az ingatlant kívülről szigetelték, korszerűsítették a fűtési rendszert, a víz- és villanyhálózatot.

Az új munkásszálló férőhelyeinek kétharmadát már lekötötte az amerikai tulajdonú, autóipari csatlakozókat gyártó Delphi Connection Systems Hungary Kft. A tatabányai ipari parkban működő vállalat 1850 embernek biztosít munkát, és jövőre további száz embert szeretnének felvenni.

Schmidt Csaba polgármester kiemelte, Tatabányán az utóbbi években több mint 3000 új munkahely jött létre, az ipari parkban dolgozók száma mára meghaladja a tízezret, a munkanélküliség aránya négy százalék alatti.

A munkaerő helyben tartására és letelepítésére az önkormányzat együttműködik a gazdasági társaságokkal, többek között rugalmasabbá tették az ösztöndíjrendszert, valamint bérlakás programot hirdettek.

A városban a közelmúltban több helyen kezdtek társasházakat építeni, a lakásállomány egy éven belül 200 ingatlannal bővülhet - ismertette a polgármester.