Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megvásárolja a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészét a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető  Appeninn Holding Nyrt. , így a cég közvetett tulajdonába kerül az Andrássy út 59. szám alatt található irodaház. Az április végén záruló ügyletről szóló megállapodást pénteken jelentette be a tőzsdei társaság a BÉT honlapján. A 2 400 négyzetméter hasznos területű, neoreneszánsz stílusú Andrássy-palota 1882-ben épült. Az Oktogon közelében fekvő történelmi épületet 2001-ben alakították 'A' kategóriás irodaházzá. Az adásvétel lezárását követően az Appeninn Holdig az ingatlant bérbeadás útján hasznosítja, amelyből 7 százalék feletti éves hozamot vár a társaság menedzsmentje.

A közel 2,2 milliárd forintos (7 millió eurós) ügylet finanszírozásához a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kevéssel több, mint 622 millió forint (2 millió euró) kölcsönt biztosít. A Konzum kölcsönügyletből származó követelését az Appeninn Holding zárt körben kibocsátott új részvény forgalomba hozatalával egyenlíti ki. A társaság igazgatótanácsa az alaptőke-emelés során a csütörtöki (2018. február 8.), 660 forintos záróárfolyamon rögzíti az új részvények kibocsátási értékét.

A közlemény szerint az Appeninn Holding az új tulajdonos stratégiája szerint arra törekszik, hogy a társaság tulajdonában lévő portfóliót magas jövedelemtermelő képességű ingatlanokkal bővítse. Ebbe a stratégiába illeszkedik az Appeninn prémium kategóriás irodaház-portfóliójának elmúlt hónapokban zajló folyamatos bővítése is. A társaság januári bejelentése szerint 4,6 milliárd forintos értéken megszerzi az Ü48 irodaházat, illetve rövid időn belül már a második műemléki környezetben fekvő Andrássy úti 'A' kategóriás ingatlant vásárolja meg.

Szintén az említett növekedési stratégia részeként nyitott a retail-piac felé az Appeninn Holding: a társaság csütörtökön jelentette be, hogy 4,5 milliárd forintért 18 kereskedelmi ingatlant vásárol az Erste Alapkezelő két alapjától, melyet hosszú távú szerződés alapján a SPAR Magyarország bérel.

Képünk illusztráció.