A Global City Holdings szórakoztatóipari cég, amely megkezdte egy vízi park építését a Varsótól 40 kilométerre lévő Wrecza mellett, ki akarja egészíteni beruházását egy hatalmas tematikus partk létrehozásával - írta a warszawa.naszemiasto.pl a Park of Poland terveit összegezve. Wreczában Európa legnagyobb vízi létesítménye épül, amely elkészülte után tíz medencével, 32 étteremmel és pálmafákkal várja majd a pihenni, szórakozni vágyókat.

Már ez a beruházás sem olcsó, 150 millió euróba (47 milliárd forint, a budapesti vizes vébére épült Duna-parti uszoda ára) kerül, de a Global City nem állna meg itt. Kész további euró százmilliókat elkölteni arra, hogy az aguaparkot kiegészítse egy Disneylandre emlékeztető témaparkkal. A helyi polgármester megerősítette, hogy a Global City Holdings 400 hektár földet szerzett, aminek csak öt százalékát foglalja a vízi park.

Mindezt kereskedelmi központ és lakások egészítenék ki, amelyeket az előbbiektől elkülönített projektek keretében építenének fel. Akarnak még egy négy- és ötcsillagos szállodát is, amelyeket vízi alagút kötné össze az aquaparkkal. A hoteleket 2021 végéig akarják átadni.