Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Lánchíd Palota bérletének ügyében Nobilis Kristóf üzletember és két másik, a palotaügyben érintett társa ellen - derült ki a portál birtokába került dokumentumból.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytat eljárást, a hvg.hu szerint csütörtökön tartották Nobilis első gyanúsítotti kihallgatását. Nobilis ügyvédje, Papp Gábor "jogi abszurdumnak" nevezte a gyanúsítást, ami ellen panasszal éltek.

Azért abszurdum, mert a büntetőeljárás alapját olyan állítások képezik, amelyekről már a magyar bíróság első fokon tényszerűen kimondta, hogy nem igazak. Vagyis a kezünkben van egy részletesen megindokolt bírósági ítélet arról, hogy a Lánchíd Palota bérleténél nem volt szó közpénzek hanyag kezeléséről - mondta a büntetőjogász.

A portál névtelenséget kérő forrása szerint azonban egyértelmű, hogy az állami bank érdekében zajló lejáratás kezdődhet az üzletember és társai ellen.

Az Eximbank Zrt. ugyanis tavaly novemberben első fokon vesztett Nobilis Kristóffal szemben a palota bérleti szerződése ügyében. A bíróság szerint a magyar állami tulajdonban levő bank és Nobilis cége között megkötött szerződés nem tartalmaz értékaránytalanságot - magyarul korrekt.