Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége, a National Association of Realtors (NAR) szerdán közölte, hogy az aláírt szerződések számára alapozott index értéke 105,9 pontra csökkent. Áprilisban még 106,4 ponton állt a mutató.

Az index értéke az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal, éves összevetésben pedig 2,2 százalékkal esett vissza. Elemzők havi szinten 0,5 százalékos növekedésre számítottak az áprilisban mért 1,3 százalékos csökkenés után.

A NAR minden hónapban közzéteszi a folyamatban levő lakásértékesítések statisztikáját, amely a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számát mutatja. A tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést.

Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza az adatokat kommentálva rámutatott: szűkös a kínálat az ország túlnyomó részében, nem elégséges a kereslet kielégítéséhez. A potenciális vevőket sok esetben visszariasztja a korlátozott választék, valamint a gyorsan emelkedő ingatlanárak, a tavaszi adatok elmaradtak a várakozásoktól. (Dübörögnek a lengyelek - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: StockSnap.