Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar építőiparra mostanában jellemző problémák, vagyis az alapanyag és szakember hiány miatt csúszik az egykori Europarkból Shopmarkká átnevezett átadása, várhatóan októberben nyithat meg a bevásárlóközpont - írta a a portál.

Az Üllői úti, több mint húsz éves épület a műszaki állapota miatt felújításra szorult. A bérlőkkel való egyeztetés után az a döntés született, hogy a bevásárlóközpontot négy hónapos bezárják. A külső kivitelezési munkák februárban kezdődtek, ez alatt a bevásárlóközpont látogatható volt. Az átépítést a KÉSZ Építő Zrt. végzi kivitelezőként. A Shopmark 2018. április végén zárt be és az akkori bejelentés úgy szólt, hogy augusztusban nyitja meg új kapuit.

Majd az bezárásról szóló áprilisi bejelentésnél már úgy fogalmaztak, hogy az átalakult bevásárlóközpont kibővült bérlői kínálattal, valamint új márkákkal és üzletekkel, várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit - ehhez képest is késést jelent az októberi nyitás.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont átépítés, ahol rövid időre bezárják az épületet a vásárlók előtt. Az ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel.

Fotó forrása: Pixabay.com.