A Közép-európai Egyetem (CEU) - amely a QS nemzetközi egyetemi rangsor szerint a világ egyik vezető egyeteme a társadalom-, bölcsészet- és üzleti tudományok terén - bejelentette, hogy bécsi új kampuszát a város 10. kerületében, Favoritenben, a Quellenstrasse 51-es szám alatt nyitja meg.

Egy több millió eurós átépítési projekt lezárultával egy 6 emeletes épület várja majd a CEU új diákjait 2019 őszén. A felújítás során egy közös munkát és tanulást elősegítő teret alakítanak ki az épületben. Közel 20 ezer négyzetméteres területen lesz a CEU Vienna otthona.

Köszönettel tartozunk a támogatásért Michael Ludwig bécsi polgármesternek, Michael Häupl korábbi polgármesternek, Sebastian Kurz osztrák kancellárnak, és Heinz Faßmann oktatási miniszternek, és mindazoknak, akik elkötelezettek az akadémiai szabadság mellett. Bécsi jelenlétünk lehetőséget ad arra, hogy egy nagyszerű város pezsgő kulturális életének részeseként növekedjünk tovább - mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

A fotó forrása: CEU

A Quellenstrassén lévő kampusz 2025-ig szolgál a CEU átmeneti otthonaként, 2025 után várható, hogy az egyetem a végleges helyére költözik. A CEU egyeztetéseket folytat Bécs városával arról, hogyan lehetne a Steinhof területén található épületeket az egyetem és a környékbeliek számára előnyös módon átalakítani - derül ki a CEU közleményéből.

A fotó forrása: CEU