A Corvin ONE a Corvin sétány megvalósításának első fázisában készült el 2008-ban. Ezzel az irodaépülettel indult a belváros történetének egyik legjelentősebb városmegújító, vegyes funkciós beruházása, a Corvin-negyed.

A Corvin Towers az irodafejlesztési projekt második fázisában valósult meg, a komplexum négy A kategóriás épületből áll. A sorban a Corvin Corner következett, amely magas minőség mellett ideális környezetet kínál a hatékony üzleti tevékenységhez. Ezeket az irodaházakat vásárolta most meg az OTP Ingatlanbefektetési Alap.

A Corvin One, a Corvin Towers és a Corvin Corner egyaránt kiegyensúlyozott, hosszú távú bérlői mixszel és teljes kihasználtsággal üzemel. A tranzakcióban a JLL globális ingatlan tanácsadó cég képviselte a Futurealt az eladás során.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő tavaly év elején indította el A kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP Prime Ingatlanbefektetési Alapját. Az új befektetési lehetőséget elsősorban az intézményi-, illetve privátbanki ügyfelek számára ajánlják. Az alap 2017 áprilisában vásárolta meg a Futureal-csoport 25 ezer négyzetméter alapterületű Skypark fejlesztését, amely a sétányt keletről határoló épülettömb első eleme. Az OTP Prime most előszerződést kötött a még építés alatt álló Corvin Technology Park prémium irodakomplexum megvásárlására, amely szomszédos a Skypark épületével. A Futureal-csoport prémium ingatlanfejlesztésekre koncentrál, és folytatja a Corvin Technology Park építését, csakúgy, mint a jelenleg Corvin 7 projektnéven ismert irodaépület előkészítését.

A felszabaduló források a Futureal-csoport további fejlődésének adnak biztos alapot. Jelenleg 30 építés alatt álló projektet kezelünk párhuzamosan, melyek összértéke meghaladja az 1 milliárd eurót, bruttó összterületük pedig a 700 ezer négyzetmétert - mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

Az elmúlt egy évben az OTP Ingatlanbefektetési Alap nettó eszközértéke dinamikusan emelkedett, 170 milliárd forintos értéknövekedésével megközelítette a 380 milliárd forintot - fogalmazott Perlaky Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója.