Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Róheim-villa felújítására és hasznosítására egymilliárd forintot szán a kormány - az erről szóló határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg. A határozat szerint a kormány felkéri a nemzetgazdasági minisztert, hogy a villa felújítása, a Corvin-lánc testület és a Corvin-lánc iroda odaköltöztetése érdekében gondoskodjon egymilliárd forintnyi forrás rendelkezésre állásáról, valamint készítsen előterjesztést az idei többletforrások biztosítása érdekében.

A határidő az idén szükséges kiadások biztosítására szeptember 15-e. A költségek ütemezése a következőképpen alakul: 2015-ben 100 millió forintot, jövőre 700 millió forintot, 2017-ben pedig 200 millió forintot biztosítanak "a felmerülés ütemében".

A kormány felkéri a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján tegye meg a szükséges intézkedéseket a Róheim-villa felújítása és a felújítást követően annak a Corvin-lánc testület és a Corvin-lánc iroda elhelyezése céljából, "az állami vagyonra vonatkozó jogszabályok szerint történő hasznosítása érdekében". A felújítás határideje 2017. június 30., ezt követően költözik a két szervezet az épületbe.

A Károlyi-Csekonics palota felújításáról is döntött a kormány

A főváros VIII. kerületében található Károlyi-Csekonics palotaegyüttes felújításáról és az előkészítés forrásairól is döntött a kormány. A kormányhatározatból kiderül, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszternek kell gondoskodnia a palotaegyüttes átfogó, állagmegóvó felújításához szükséges előkészítő feladatok elvégzéséről - különös tekintettel az épület teljes körű felmérésére, a műszaki és műemléki kutatások elvégzésére és a történeti dokumentáció elkészítésére -, valamint a palotaegyüttes felújításához szükséges építészeti, belsőépítészeti, restaurátori és szakági műszaki tervezési feladatainak elvégzéséről.

Idén 55 millió forint jut a felújítás előkészítésére, jövőre a felújítással kapcsolatos tervezési feladatok elvégzéséhez 385 millió forint kell biztosítania a nemzetgazdasági miniszternek.

A jelenleg az épületben működő Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kiköltöztetését december 31-éig tervezik, a hivatal a beruházás előkészítő munkáinak elvégzése érdekében egy másik épületben kap helyet.