Év/év alapon mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 0,2, az egyéb építményeké 4,1 százalékkal. Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 1,5, az egyéb építményeké 4,6 százalékkal bővült, a speciális szaképítésé viszont 0,1 százalékkal mérséklődött.

A megkötött új szerződések volumene az előző évhez képest 7 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 32 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 23 százalékkal kisebb lett. Március folyamán irodaépületek mellett kereskedelmi, ipari és oktatási épületek építésére kötöttek nagy értékű új szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene március végén 79 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 5, az egyéb építményeké 117 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt.

Az első három hónapban az előző év azonos időszakához képest 19 százalékkal nőtt a termelés.

Az első negyedévben az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 11, az egyéb építmények építésénél 6, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 9 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az építőipar árai az előző negyedévinél 3 százalékkal magasabbak voltak.

Fotó/Napi.hu