Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Júniusában az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése bővült: az épületeké 24, az egyéb építményeké 17 százalékkal. Az épületeknél ipari és raktárépületek építése, az egyéb építményeknél pedig út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 20, az egyéb építmények építésében 16, a speciális szaképítésben 24 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene nem egészen 1 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 27 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 13 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

Az építőipari vállalkozások június végi szerződésállományának volumene 11 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 32 százalékkal nagyobb, az egyéb építményekre vonatkozóké 21 százalékkal kisebb volt, mint 2018. június végén.

Az év első hat hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva a termelés 35 százalékkal emelkedett.

A második negyedévben az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 12, az egyéb építmények építése vonatkozásában 9, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 10 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az építőipar árai az előző negyedévinél 2 százalékkal magasabbak voltak.