A magyarepitok.hu és a Regon-csoport által indított kezdeményezés célja egy európai kapcsolati háló létrehozása. A szervezők szándéka szerint ez az együttműködés lehetőséget teremt a belépő sajtócégeknek és szakmai egyesületeknek a kapcsolatépítésre és a kommunikációs csatornák kialakítására.

A magyar építőipar 2016 és 2018 között összesen 85 százalékkal bővült, és egyre jelentősebb a súlya a GDP-n belül. Erre a lendületre a következő években is lehet számítani, miután a 2018 és 2023 közötti időszakban az ágazat 25 ezer milliárd forintos rendelésállománnyal számolhat - mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár szavai szerint "nagyon fontos megosztani az információkat, hogy értesüljünk arról, mi történik a szomszédos vagy akár távolabbi országok építőiparában. A most zajló dinamikus fejlődéshez technológiai fejlesztésekre is szükség van, aminek nagy segítséget adhat a különböző nemzetiségű sajtóorgánumok együttműködése."

A konferencia a résztvevő szervezetek bemutatkozó prezentációival folytatódott, majd BC résztvevői egy 21 pontos dokumentumot dolgoztak ki az együttműködés alapjaként. A kitűzött célok érdekében egy nonprofit szervezet jött létre, melynek tagsága folyamatosan bővül.

A BC elnökeként Szabó Ákost, a magyarepitok.hu főszerkesztő helyettesét választották meg, míg az elnökhelyettes Reneta Nikolova, a bolgár Vestnik Stroitel főszerkesztője lett. A Bulding Connections következő konferenciáját Bulgáriában rendezik meg 2020 májusában.

A Building Connections médiaszövetség alapító tagjai:

  • a magyarepitok.hu és a Regon-csoport,
  • a bolgár Vestnik Stroitel,
  • az osztrák Starmuehler Agentur und Verlag,
  • a szlovén Nova24 TV és a szintén szlovéniai Demokracija.si,
  • a macedón Alfa TV és az úgyszintén macedón kurir.mk,
  • a román Agenda Constructiilor,
  • valamint az ukrán Budyvelny Journal.

A konferenciáról további részletek itt olvashatók.

magyarepitok.hu