A Liget-Budapest projektet a jövőbeli nagyprojekt kategóriában nevezték, egy japán, egy orosz és egy brazil fejlesztéssel együtt került az első négy közé. A kategória MIPIM Awards díját egy új, a fenntarthatóságra épülő smart city, a Kashiwa City víziót megalkotó japán projektnek ítélte a zsűri. A projekt fejlesztője a Mitsui Fudosan Co. vállalat, tervezője pedig a ZGF Architects LLP iroda.

Ugyanebben a műfajban az egy számmal kisebb fejlesztések között egy pekingi világkereskedelmi központ harmadik fázisa kapta az elsőknek járó elismerést.

A legjobb egészségügyi fejlesztésért egy dán pszichiátriai intézet, a legjobb hotelfejlesztésért egy felújított párizsi luxushotel fejlesztője viheti haza a trófeát. Ipari, logisztikai ingatlanok kategóriában a Nike európai logisztikai campusa nyert, az innovatív zöld épületek között a riói Jövő múzeumát ítélték a legjobbnak.

Varsó, Spire irodaház

Egy varsói irodaház, a Spire irodaház lett a best of az iroda és üzleti célú fejlesztés kategóriában (képünk), a felújított épületek mezőnyében indulók közül egy brüsszeli fejlesztés állhatott a képzeletbeli dobogóra.

Új építésű berlini apartmanház kapta a lakásfejlesztési best of-ot, a legjobb bevásárlóközpont címét pedig egy leeds-i központ teheti ki a falára.

Városrehabilitációban egy belga projekt nyert, a zsűri különdíját pedig egy isztambuli könyvtárfejlesztésért ítélték oda.

A díjazott projektekről, illetve az indulókról itt nézegethet további fotókat.

A cannes-i eseményre idén a különböző kategóriákban 214 nevezés érkezett 46 országból. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri a 11 kategória legjobb 4-4 projektét emeli ki, majd ezek közül a látogatók szavazatait is figyelembe véve választják ki az adott kategória díjazottját.

Szepesi Anita, Cannes

A képek forrása: MIPIM .