A margitszigeti csatornaberuházás jelentős fennakadást okoz a területen közlekedőknek. A földmunkákkal végeztek, májusig már csak az átemelő telepek befejező munkálatai, az északi fizetős parkoló bővítése és az atlétikai centrum közműhálózatának szétválasztása van hátra - közölte az InfoRádió megkereste a beruházásért felelős Fővárosi Önkormányzat.

A margitszigeti fejlesztések ugyan összhangban vannak a 2017-es budapesti vizes vb előkészületeivel, de a munkálatok jelentős része önálló fővárosi beruházásban, a 2013-ban elfogadott "Margitsziget fejlesztési terv" részeként zajlik - tették hozzá.

Jelenleg a 26-os autóbusz rövidített útvonalon, az Árpád hídi metrómegálló és a Zenélőkút között közlekedik, a margitszigeti északi parkolót pedig május 31-ig lezárták.

Tarlós István főpolgármester korábban azt ígérte, hogy az ötmilliárd forintba kerülő beruházás egy év múlva, tehát idén júniusra befejeződik.

A főváros most azt hangsúlyozta, hogy a munkálatok ideje alatt az egész Margitsziget munkaterületnek minősül.

A beruházás keretében újul meg a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda, a Palatinus Strandfürdő is. A projekt eredményeként kiépülő korszerű margitszigeti csatornarendszer képes lesz összegyűjteni a sziget létesítményeinek szennyvizét, így a margitszigeti létesítmények szennyvize többé nem károsítja a környezetet. A vízelvezetésnek az árvízvédelemben is jelentős szerepe lesz - írta válaszában a Városháza. További részletek az inforadio.hu-n olvashatók.