Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Duna House (DH) rendkívüli tájékoztatása szerint a cég március 12-én kötött szerződést az Eldar Investments (H.L.A.) Ltd.-vel a MyCity Residential Development Kft. további 50 százalékos üzletrészének megszerzése céljából. A szerződéses feltételek pénzügyi rendezését követően a DH a MyCity 100 százalékos tulajdonosává válik. A szerződés szerinti teljes kifizetés összege 2,2 millió euró, amiből egymillió az üzletrész vételára, 1,2 millió euró pedig az Eldar korábbi finanszírozási tevékenységéből adódó, MyCity-vel szemben fennálló tagikölcsön- és kamatkövetelés vételára.

A MyCity négy leányvállalattal és egy közös vezetésű vállalattal rendelkezik. A tranzakció eredményeképp a DH irányító befolyást szerez a Pusztakúti 12. Kft., a Reviczky 6-10. Kft., a Zsinór 39 Kft. és az IH Project X Kft. felett is, a Hunor utca 24. Kft. pedig a DH közös vezetésű vállalatává válik. Ezen projekttársaságok célja Budapest különböző pontjain folyamatban lévő ingatlanfejlesztési projektek (Forest Hill, Reviczky Liget, Irisz Ház, MyCity Residence) megvalósítása.

A DH vezetőségének megítélése szerint a MyCity projektjeinek fejlesztése megfelelően halad, az ötven százalékos üzletrész vételára pedig kedvező. Az akvizíció révén a DH kockázatoknak való kitettsége az elérhető fejlesztői profit megnövekedett összegével összhangban nő. A vezetőség az ingatlanfejlesztési tevékenységet jellemző kockázatok közül elsősorban az emelkedő építési költségekre fókuszál.

Az értékesítési árakat az előértékesítési szakasz lezárulta után lehet emelni, erre először a Reviczky Liget és a Forest Hill esetében kerülhet sor, ha a jelenlegi piaci környezeti feltételek nem romlanak. A folyamatban lévő projekteket érintő vásárlói érdeklődés erős, negatív piaci fejlemények nem várhatók a vezetőség szerint.

A MyCity feletti irányító befolyás megszerzését követően a DH konszolidált pénzügyi kimutatásaiban mind a MyCity, mind pedig annak projekttársaságai (a Hunor utca 24. Kft. kivételével) teljes körül konszolidálásra kerülnek. Ennek eredményeképpen többek között a DH Csoport konszolidált mérlegében jelentős összegű készleteket és befektetési célú ingatlanokat, illetve ezek finanszírozásával összefüggésben bankhiteleket mutatnak ki. Az ezen bankhiteleket biztosító garanciák érvényesíthetősége nem terjed túl a MyCity-n és annak projekttársaságain - olvasható a tájékoztatóban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!