A kabinet emellett összesen több mint 100 milliárd forinttal támogatta vagy fogja támogatni az állami és önkormányzati kézben lévő óvodák és bölcsődék létrehozását is - mondta Soltész Miklós a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium új, mintegy 460 millió forintból felépülő katolikus óvodájának alapkőletételi ünnepségen. A 2020 szeptemberére elkészülő, három csoporttal induló óvoda megépítéséhez 267 millió forinttal járult hozzá a kormány.

Az iskolában nemrégen fejeződött be egy másik nagy fejlesztés, mely során 1,3 milliárd forintból új tornacsarnokkal, ebédlővel és tantermekkel gazdagodott az intézmény.

Nagyon nem mindegy, hogy azok, akik a gyermekeinket, a "kincseinket" nevelik, milyen körülmények között dolgoznak, hiszen szebb és modernebb épületben a gyerekeket is könnyebb nevelni - véli Soltész Miklós.

Mi azért szeretnénk óvodát építeni ide - és még kettőt Debrecenben - , mert szeretnénk, hogy egyre több gyermek élhesse át azt a lelki tavaszt, ami Jézus Krisztus feltámadása ajándékozott nekünk - mondta Palánki Ferenc megyéspüspök. Az egyházmegye tíz közoktatási intézménye folyamatosan fejlődik, ez az oktatási rendszer pedig a remények szerint hamarosan egy új intézménnyel bővülhet - tette hozzá Palánki.

A jövő szeptemberre elkészülő katolikus óvodában három, egyenként huszonöt férőhelyes csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket, tornaszobát és biztonságos parkolót is kialakítanak - írta az MTI.