A tavaly májusban bedőlt Magyar Indokína Társaság Kft. vagyonába tartozó fővárosi Andrássy úti múzeumépületet első nekifutásra, tavaly ősszel, 2,5 milliárd forintra tartotta a kijelölt felszámoló TG Vagyonkezelő Kft. azzal, hogy kétmilliárdnál kevesebbért nem hajlandó eladni - írja a Világgazdaság.

A második pályázaton ismét csak 800 milliós ajánlat érkezett az egykori Rausch-villa épületére, mint a korábbi, január végén zárult pályázaton. Az ajánlat az irányárnak a kikötött 80 százalékhoz képest csupán 32 százaléka volt, így a felszámoló eredménytelennek nyilvánította a második pályázatot is - derül ki a cikkből.

A múlt héten megjelent harmadik kiírásban megint kétmilliárd forintos irányárat szabtak meg. Nehezítheti az értékesítést, hogy az 1404 négyzetméteres telken álló 1062 négyzetméteres épületet annak idején múzeumként újították fel - Zelnik István magángyűjteményének adott helyet -, így a vevőnek, ha csak nem új múzeumot nyitna, az átalakítás költségeivel is kalkulálnia kell - hívja fel a figyelmet a napilap.