Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áremelő hatása volt a lakásépítési piacon a pénzügyminiszter bejelentésének, miszerint megszüntetik az ötszázalékos kedvezményes áfát, ám megugrott az új lakások iránti kereslet. A készletek szűkösek, a vevőknek már nincs mire várniuk tovább - írja a Világgazdaság.

A bejelentés kapcsán kettősek az érzéseik: miközben csalódottak a kedvezményes kulcs meghosszabbításának elmaradása miatt, annak örülnek, hogy véget ért a hónapok óta tartó bizonytalanság, mindenki pontosan tudja, mivel számolhat másfél év múlva az új beruházásoknál - nyilatkozta a napilapnak Kricsfalussy Tamás, a Metrodom Zrt. értékesítési igazgatója.

Kricsfalussy furcsának találta, hogy a pénzügyminiszter kifejezte csalódottságát, amiért az építtetők a kapacitások helyett inkább az árakat növelték, hiszen a lakásárak nem az eladó egyoldalú döntésétől függenek.

Az áfa emelkedése miatt több tervezett beruházás, amelyekkel a tulajdonosok eddig kivártak, már biztosan nem indul el. Ennek kedvező hatása, hogy a Metrodom az utóbbi napokban több párhuzamos megkeresést is kapott alvállalkozóktól, amelyekben arról tájékoztatják a céget, hogy év végétől, jövő évtől lesznek szabad kapacitásaik.

A fotó forrása: Pixabay