Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A közvélekedéssel ellentétben a budapesti belvárosi albérletárak emelkedéséhez nem járul hozzá szignifikánsan a lakáshotelek számának növekedése, a 2010-es adatokhoz képest az Airbnb elterjedése mindössze havi átlag húszezer forinttal emelte a kiadós belvárosi lakások bérleti díjait."- mondta Balogh László az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A lakáspiacon a következő két-három évben nem várható jelentős változás, az árnövekedés folytatódni fog, de a drágulás üteme egyre szerényebb. Ezért azoknak, akik rövidtávú kiadás céljából vásárolnának lakást nem érdemes az árcsökkenésre várniuk - mondta a szakértő.

A rövidtávú lakáskiadás, ismertebb nevén az airbnb-zés, egyre népszerűbb világszerte, így Magyarországon, elsősorban Budapesten is. Míg 2012-ben 3-400 budapesti lakás közül választhattak a hozzánk látogató vendégek, 2017 nyarára közel 9000 lakáshotel vált elérhetővé a piacon. Statisztikai adatok alapján ez több mint 4500 budapesti házigazdát jelent, akik átlagban 1-3 ingatlant hirdetnek az Airbnb, booking.com, szallas.hu platformokon keresztül - közölte az egyesület. (Kiborultak az Airbnb miatt)