Mint azt a Napi.hu 2015. február 10-én megírta, a magyar építőipar tulajdonosi átrendeződése újabb lépéseként a Magyar Építő Zrt. minősített többségi részesedése került a hirtelen nagyra nőtt Duna Aszfalt csoporthoz tartozó Körösaszfalt Zrt. tulajdonába. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatalnak kellett jóváhagynia.

A GVH az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapította, hogy ugyan mindkét fél egyaránt építőipari kivitelezéssel foglalkozik, a vevő kizárólag mélyépítési, a Magyar Építő-csoport pedig kizárólag magasépítési tevékenységet végez. Ennek ellenére egységes építőipari piac feltételezése esetén sem kell káros versenyhatásokkal számolni, hiszen a két vállalkozáscsoport együttes érintett magyarországi piaci részesedése nem éri el a 20 százalékos mértéket. Mindezek figyelembevételével a GVH engedélyezte a tranzakciót.

A 2014-ben tízmilliárd forintot meghaladó árbevételt produkáló, 108 főt alkalmazó Magyar Építő nevéhez az utóbbi években főként kórházberuházások, valamint a százlakásos angyalföldi passzívház megvalósítása kapcsolódik.

A Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. tulajdonosa 2014 novemberétől a tiszakécskei Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. és a tiszakécskei Szíjj László. A Duna Aszfalt Szíjj László és a szintén tiszakécskei Varga Károly érdekeltsége - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A 2013-as beszámoló szerint a magánszemélyek 50-50 százalékban voltak tulajdonosai a cégnek. A Napi.hu információi szerint a Körösaszfalt Zrt. vezérigazgatója a bicskei Pálffy Balázs, aki a felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc jövendőbeli veje.